ÇEREZ POLİTİKASI ve Çerez Aydınlatma Metni (“Aydınlatma Metni”)

Noor Bilişim Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi (“Hadi Crypto+” veya “Şirket”) olarak sahibi olduğumuz Hadi adlı uygulama (“Uygulama”) ve https://www.hadilive.com/ adresli internet sitesi vasıtası ile kullanıcılarımıza dair elde ettiğimiz ve işlediğimiz kişisel verilerin gizliliğine veri sorumlusu olarak önem veriyoruz.

Uygulama kullanıcılarına Yönelik işbu Aydınlatma Metni ile 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve 2016/ 679 sayılı Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü(“GDPR”) uyarınca, Uygulama’nın işletilmesi sırasında ve Uygulama’nın kullanıcıları/ziyaretçilerine ilişkin çerez konumlandırılmış olması gerekçesi ile elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi verip; KVKK ve GDPR tahtında veri sorumlusu sıfatını haiz Hadi Crypto+ olarak Uygulama’da hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi dair KVKK ve GDPR tahtındaki aydınlatma yükümlülüğümüzü yerine getirebilmek adına sizi bilgilendirmek istiyoruz.

Uygulamamız kullanmanız sırasında deneyiminizi geliştirmek için çerezler, pikseller, gifler gibi bazı teknolojilerden ( hepsi birlikte “çerezler”) faydalanmaktayız. Bu teknolojilerin kullanımı başta KVKK ile GDPR olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

Kişisel verilerinizin işlenmesi esaslarına ilişkin detaylı bilgiye internet sitemizde yer alan Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması Politikamız veya Kullanıcı Aydınlatma metni üzerinden ulaşabilirsiniz.

1. Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebepler

Kişisel verileriniz KVKK ve GDPR (ikisi birlikte “Veri Koruma Mevzuatı”) tahtında Hadi Crypto+ olarak veri sorumlusu sıfatı ile zorunlu ve gerekli temel çerezler ile analitik çerezleri hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi, hakkın tesisi edilmesi ve meşru menfaat gerekçeleri ile; hedefleme reklam ve analiz çerezleri ise rızanıza istinaden aşağıda sayılanlar ve bunlara ileride eklenebilecek sair kanallar vasıtasıyla otomatik yahut otomatik olmayan yollarla, sözlü, yazılı veya elektronik şekilde toplanmaktadır.

Çerez Detayları

Sağlayıcı Çerez Adı Çerez Türü Çerezlerin Kontrolü Saklama Süresi
Google Analytics _ga Kalıcı, 3. taraf çerez Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul/ret 2 Yıl
Google Analytics _ga Oturum, 3. taraf çerez Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul/ret Oturum süresi
Google Analytics _ga Oturum, 3. taraf çerez Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul/ret Oturum süresi

2. İşlenen Kişisel Verileriniz

Uygulama vasıtası ile pasta IP, cep telefonu üzerinden bağlanıyorsanız IDFA numaranız, çerez kullanım ayarlarınıza göre lokasyon, tercihleriniz ve session gibi kişisel verileriniz işlenmektedir.

3. Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları

Kişisel verileriniz çerezler vasıtası ile KVK Mevzuatı’nda düzenlenen işleme şartları çerçevesinde; (i) teknik sebeplerden dolayı, internet tarayıcınız Uygulama’ya her eriştiğinde internet sunucumuza gönderilen bilgiler (erişim tarihi, saati, Link yapan internet sitesinin URL’si, erişilen dosyalar, aktarılan veri hacmi, tarayıcı tipi v-sürümü, işletim sistemi ve IP adresi gibi), (ii) Uygulama’nın işlevselliğinin sağlanması ve Kullanıcı deneyimini kolaylaştırmak, (iii) hataları düzeltmek ve güvenlik olaylarını açıklığa kavuşturmak, (iv) Kullanıcılar tarafından Uygulama’ya geçmişte yapılan ziyaretleri temel alarak reklamlarla ilgili bilgi toplamak, (v) reklamları optimize etmek ve yayınlamak ve (vi) Uygulama’nın kullanımını Kullanıcıların ilgi alanlarına ve tercihlerine yönelik olarak değiştirmek amaçları ile işlenmektedir.

4. Kişisel Verilerinizin Üçüncü Kişilere ve/veya Yurtdışına Aktarılması

Kişisel verileriniz, işbu Aydınlatma Metni’nin “Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları” başlıklı bölümünde belirtilen amaçlar doğrultusunda KVK Mevzuatı için gerekli teknik tedbirleri alınmak kaydı ile (i) bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi amacıyla depolama, arşivleme, barındırma (sunucu, hosting, program, bulut bilişim) gibi alanlarda destek aldığı üçüncü kişilere, (ii) iş faaliyetlerinin yürütülmesi ve planlanması amacıyla iş özelinde çalıştığımız iş ortakları ve (iii) analitik hizmet aldığımız şirketlere ve (iv) talep edilmesi halinde yasal merciiler ile paylaşılmaktadır.

5. Kişisel Verilerinize Erişim ve Kanun Kapsamında Haklarınız

KVK Mevzuatı uyarınca haklarınız aşağıda yer almaktadır:

Ve her halükârda çerezleri kontrol etme haklarınız mevcut olup; Zorunlu çerezler ve Analiz/Performans çerezleri devre dışı bırakılamayacaktır. Buna göre aşağıdaki kanallardan dilediğiniz zaman tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahip olduğunuz hatırlatmak isteriz.

Adobe Analytics http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html
AOL https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-settings-on-browser
Google Analytics https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
Google Analytics https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Google Chrome http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
Internet Explorer https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
MozillaFirefox http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
Opera http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Safari: https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

İşbu madde uyarınca haklarınıza ilişkin taleplerinizi LEVENT MAH. ZAMBAKLI SOK. NO:8 BEŞİKTAŞ/İSTANBUL adresi üzerinden Şirket’e kimliğinizi tespit edici belgeler ile elden veya noter kanalı ile iletebilirsiniz.

​ ​